Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Tre bolag i bytesaffär i norr

Publicerad: 16 december 2015, 06:56

Riksbyggen och Kommunal köper elva bostadsfastigheter av Diös, samtidigt som Diös köper kommersiella fastigheter av Riksbyggen och Kommunal. Det rör sig om 450 hyreslägenheter och tre kommersiella fastigheter som i och med affären byter ägare.


Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterÖstersundRiksbyggenUmeå

Riksbyggen och Kommunal köper elva bostadsfastigheter av Diös, samtidigt som Diös köper kommersiella fastigheter av Riksbyggen och Kommunal. Det rör sig om 450 hyreslägenheter och tre kommersiella fastigheter som i och med affären byter ägare. Fastigheterna ligger i Östersund och Umeå.

Affären innebär att Riksbyggen förvärvat ett bestånd med 380 hyreslägenheter i Östersund och Kommunal ett bestånd i Umeå med 77 lägenheter. Riksbyggen förvaltar samtliga lägenheter. Den totala ytan för bostadsfastigheterna uppgår till knappt 40 000 kvadratmeter. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 321 miljoner kronor.

– Vi har en tydlig målsättning att utöka vårt bestånd av bostadsfastigheter. Östersund är en ort som vi känner väl och tror på, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Diös köper kommersiella fastigheter av Riksbyggen i Östersund med en yta på 8 434 kvadratmeter och av Riksbyggen och Kommunal i Umeå med en yta på 5 826 kvadratmeter. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 149 miljoner kronor.

– Detta är en strategisk affär där vi koncentrerar beståndet mot centrumnära fastigheter. Vi blir mer effektiva och kan ha ett ännu större fokus på lokal närvaro och god service, säger Knut Rost, vd på Diös Fastigheter.

Redaktionen

Källa: Riksbyggen och Diös

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.