Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Trappan köper WTC-fastighet – och sneglar mot börsen

Publicerad: 13 april 2022, 12:22

Vd för fastighetsbolaget Trappan, där Coeli är störste ägare, är Gustav Björkman. Nu fortsätter bolaget att utöka portföljen med förvärv i Karlskrona.

Trappan har sedan starten i januari förvärvat för en halv miljard kronor. Nu köper bolaget kontorshuset som innehåller World Trade Center i Karlskrona. ”Är klimatet det rätta ska Trappan även vara redo för att noteras på börsen”, säger bolagets vd Gustav Björkman till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

OBOSKarlskronaSvepet

Trappan köper det av Obos utvecklade kontorshuset med World Trade Center som hyresgäst i Karlskrona. Fastigheten är belägen i den nya stadsdelen Pottholmen, nära havet i örlogsstaden. 

Bakom Trappan står bland annat kapitalförvaltaren Coeli, som tagit initiativ till bolaget och är dess största delägare. Trappan har sedan starten i januari förvärvat för över 500 miljoner kronor i geografin Mellan- och Sydsverige, säger bolagets vd Gustav Björkman. 

Bolaget siktar på 1 miljard i fastighetsvärde efter första året, 5 miljarder efter tre år och 10 miljarder efter 5 år. 

– Är klimatet det rätta ska Trappan även då vara redo för att noteras på börsen, säger Gustav Björkman. 

Det nyproducerade kontorshuset som Trappan förvärvar slog upp portarna 2020 och utgörs av totalt 6 604 kvm LOA, fördelade på fem våningsplan.

Läs mer: Obos kliver in i nya proptechkoncernen 

Övergången till den nya ägaren kommer att ske successivt, uppger Obos i ett pressmeddelande. Under kommande 12 månader kommer Obos fortsatt att driva Business Center med nuvarande hyresgäster i huset. 

– Det känns bra att försäljningen är i hamn. Det här är ett projekt som verkligen utgör navet i Karlskronas näringsliv. Jag känner mig trygg med att Trappan kommer att förvalta WTC på bästa sätt framöver, säger Malin Svensson, vd Obos Kärnhem.

Läs mer: SBB och Obos inleder samarbete – ska bygga bostäder i Norge och Sverige 

Trappan har som ambition att växa med fokus på affärsmöjligheter i växande städer och huvudsakligen inom kontor, Big Box (storhandel, lager och lätt industri) samt nyproducerade bostäder. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

OBOSKarlskronaSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.