Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Transaktionsvolymen upp 60 procent i norr

Publicerad: 2 november 2015, 16:39

Aktiviteten har ökat på den norrländska fastighetsmarknaden. Under det tredje kvartalet 2015 genomfördes 14 transaktioner (över 50 miljoner kronor) med ett samlat värde om knappt 8 miljarder.


Ämnen i artikeln:

Pangea Property Partners

Statistiken är specifikt framtagen åt Fastighetsnytt av Pangea Property Partners och behandlar transaktionsmarknaden i norra Sverige.

Aktiviteten har ökat på den norrländska fastighetsmarknaden. Under det tredje kvartalet 2015 genomfördes 14 transaktioner (över 50 miljoner kronor) med ett samlat värde om knappt 8 miljarder. Det var årets klart starkaste kvartal och hittills i år uppgår transaktionsvolymen i Norrland till drygt 13 miljarder, vilket är hela 60 procent högre än motsvarande period förra året.

Pangea_Trend

Den höga omsättningen beror på framförallt flera stora affärer i Umeå, bland annat Blackstones förvärv av ett större bostadsbestånd från Obligo (del av en större portfölj) och Wallenberg Foundations förvärv av 50 procent i bolaget Campus X i Umeå AB från Balticgruppen. Även Skistar, Partners Group, Niam och Lerstenen har gjort förvärv i Umeå de senaste månaderna.

Pangea_Transaktionsvolym

Källa: Pangea Property Partners

Ämnen i artikeln:

Pangea Property Partners

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.