Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Transaktionsvolymen upp 48 procent

Publicerad: 5 juli 2016, 11:00

Det är högt tryck på fastighetsmarknaden där transaktionsvolymen uppgick till 98 miljarder det första halvåret, upp 48 procent jämfört med samma period 2015 och 13 miljarder mer än den tidigare toppnoteringen från 2006, enligt Savills.


Ämnen i artikeln:

Savills

En stor bidragande orsak till de höga siffrorna är givetvis Castellums förvärv av Norrporten där den svenska portföljen svarade för drygt 22 miljarder. Sammanlagt genomfördes cirka 280 transaktioner, vilket var 10 procent färre än 2015. Frågan är vad Brexit kommer innebära för andra halvåret.
– Osäkerheten som omger Brexitfrågan kan sannolikt leda till en period av turbulens på de finansiella marknaderna, vilket även kan ge effekter för fastighetssektorn. För att stötta den svenska ekonomin har Riksbanken nämnt att de sannolikt kommer att lämna räntan oförändrad under 2016 och hela 2017, vilket är mycket gynnsamt, kommenterar Peter Wiman, analyschef på Savills, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Savills

Ämnen i artikeln:

Savills

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.