Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Transaktionsvolymen ökar

Publicerad: 20 Maj 2014, 06:19

Den totala volymen investeringar i kommersiella fastigheter på den europeiska marknaden uppgick till 32,2 miljarder euro under första kvartalet och ökade med 11 procent jämfört med samma period ifjol. Investeringsnivån var således den högsta sedan 2008, skriver konsultföretaget DTZ i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

DTZ

Där hänvisar man till rapporten Investment Market Update Europe, Q1 2014 som företaget nu har släppt. I rapporten konstaterar man att det sker en fortsatt återhämtning på Europas fastighetsmarknader.

I en kommentar skriver Kasia Sielewicz, manager of investor research på DTZ Research:

”Eftersom möjligheterna att investera i prime-fastigheter är fortsatt begränsade och priserna ses som relativt höga, ser vi ett växande intresse för fastigheter i sekundära marknader. Vi bedömer att transaktionsvolymerna kommer att stiga med cirka 5 procent för helåret 2014 jämfört med 2013.”

I Sverige uppgick kvartalets transaktionsvolym till 25 miljarder enligt DTZ:s uppskattning och ökade med 6 miljarder från ifjol. Inhemska aktörer stod för 99 procent av transaktionerna medan andelen inhemska i Danmark var 100 procent och 80 procent i Norge. I Finland stod utländska för den övervägande delen av transaktionerna.

I en kommentar skriver Karin Witalis, Head of Research hos DTZ, att de utländska investerarna är intresserade av Sverige men att de föredrar riktigt stora objekt eller portföljer.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

DTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.