Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag16.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Transaktionsvolym över 100 miljarder

Publicerad: 4 Januari 2013, 12:43

Transaktionsvolymen under sista kvartalet 2012 uppgick till cirka 40 miljarder, enligt rapporter från Savills och DTZ. Det gav en total transaktionsvolym för 2012 på över 100 miljarder (DTZ: 106 miljarder, Savills: 107 miljarder).


Ämnen i artikeln:

DTZSavills

Strax över hälften av sista kvartalets omsättning utgjordes av ett fåtal storaffärer, där Kungsledens försäljning av sin 50-procentiga andel av Hemsö var periodens och årets största affär. Inhemska institutioner och fonder var fortsatt de mest aktiva aktörerna och svarade för över 40 procent av förvärven under året.

– De svenska institutionernas intresse för fastighetsinvesteringar, via såväl direktförvärv som indirekta förvärv, har varit starkt under året och har lett till en stark konkurrens och höga priser för de mest attraktiva objekten på marknaden, säger Peter Wiman, analyschef på Savills.

De svenska aktörerna var överrepresenterade med nästan 82 procent av det investerade kapitalet och 76 procent av försäljningsvolymen.

– Andelen svenska köpare är fortsatt hög, men jämfört med 2011 har den utländska andelen stigit. Brittiska, amerikanska och norska investerare har varit mest aktiva, men även tyska, finska och holländska aktörer har funnits bland köparna, säger Karin Witalis, Head of Research, DTZ i Sverige.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Savills, DTZ

Ämnen i artikeln:

DTZSavills

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.