Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Transaktionsintensiva nykomlingar

Publicerad: 5 September 2014, 13:20

Det är fastighetsfamiljens nyaste tillskott samt bolag med kopplingar till Rutger Arnhult och Erik Selin som varit det mest expansiva på transaktionsfronten under första halvåret 2014. Det visar en sammanställning nyhetsbyrån Six News gjort av de börsnoterade fastighetsbolagens halvårsrapporter.


Ämnen i artikeln:

Rutger ArnhultKlövern FastigheterErik SelinHemblaCorem Property Group

Det är investerarnas jakt på avkastning vid det låga ränteläget som driver på transaktionsaktiviteten och Six News konstaterar att man av börsbolagens halvårsrapporter kan se både beståndsexpansion och transaktionsvilja.

”En tydlig uppdelning ses mellan expansiva och återinvesterande aktörer. Relativt unga börsbolag är bland de mest expansiva nettoförvärvarna i marknaden medan flera av de större bolagen väljer investeringar i befintliga och nyproducerade fastigheter istället,” skriver Six News.

En sammanställning Six News har gjort visar att D. Carnegie & Co. är det bolag som ökat sitt bestånd mest under kvartalet, och då räknar man ihop periodens ingående värden plus summan av transaktioner, investeringar i bestånden och orealiserade värdeförändringar.

Närmast därefter kommer Amasten som ökat sitt bestånd med 253 procent och Balder som ökat med 22 procent. Klövern och Corem med värdeökningar på 20 respektive 17 procent kommer sedan på platserna fyra och fem. Endast fyra bolag har sett sitt bestånd krympa i värde enligt Six News beräkningar, dessa är Fabege, Tribona, Kungsleden och Wallenstam.

Six har även sammanställt det totala transaktionsnettot och transaktionsvolymen under första halvåret och kommit fram till att D. Carnegie varit börsens mest transaktionsglada bolag med en transaktionsvolym om 10 miljarder kronor. Närmast därefter kommer Balder med en volym om 6,5 miljarder och Klövern, 4,7 miljarder.

Hela sammanställningen kan läsas här.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.