Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Transaktioner för drygt 42 miljarder

Publicerad: 28 Juni 2013, 05:30

Efter ett första kvartal med en transaktionsvolym på 18,2 miljarder kronor tog aktiviteten fart mot slutet av andra kvartalet, enligt DTZ. Omsättningen under andra kvartalet slutade på 24,1 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

DTZ

Halvårsvolymen på 42,3 miljarder kronor, når ändå inte riktigt upp till snittvolymen de senaste tio åren som ligger på 49 miljarder kronor för första halvåret.

Det största enskilda segmentet för investeringar under första halvåret var bostäder, vars andel uppgick till cirka 33 procent. Kontor var det näst största segmentet med en andel på 24 procent.

Stockholm var den enskilda marknad som attraherade mest kapital, cirka 35 procent av transaktionsvolymen under första halvåret.

De svenska investerarna har fortsatt att dominera marknaden och stod för mer än 90 procent av det investerade kapitalet och 70 procent av försäljningsvolymen under första halvåret.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande DTZ

Ämnen i artikeln:

DTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.