Måndag24.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Sök

Transaktioner

Transaktioner för 7,5 miljarder i norr

Publicerad: 12 Oktober 2017, 12:50

De tre första kvartalen har bjudit på knappt 40 affärer med en volym på cirka 7,5 miljarder på transaktionsmarknaden i norra Sverige. Volymen är betydligt lägre än samma period föregående år (när Norrporten såldes), men ligger i linje med genomsnittet under de sista 10 åren.


Ämnen i artikeln:

Pangea Property Partners

Statistiken är specifikt framtagen åt Fastighetsnytt av Pangea Property Partners och behandlar transaktionsmarknaden i norra Sverige.

De tre första kvartalen har bjudit på knappt 40 affärer med en volym på cirka 7,5 miljarder på transaktionsmarknaden i norra Sverige. Volymen är betydligt lägre än samma period föregående år (när Norrporten såldes), men ligger i linje med genomsnittet under de sista 10 åren. Norrland utgör knappt 10 procent av hela den svenska transaktionsmarknaden. Det innebär en ökning med 1,1 miljarder sedan föregående kvartal räknat på antal affärer över 50 miljoner.
📷

Den största affären under det tredje kvartalet var Barings försäljning av köpcentrumet Gallerian Nian i centrala Gävle till CBRE Global Investors (765 miljoner kronor). Den näst största affären var Hemåts försäljning av 11 fastigheter i Gällivare till kommunen och Emmoth Fastigheter i två separata affärer (cirka 24 000 kvadratmeter totalt).

Källa: Pangea Property Partners

Ämnen i artikeln:

Pangea Property Partners

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.