Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Torbjörn Wiberg leder nytt fastighetsbolag som ska till börsen

Publicerad: 3 oktober 2016, 04:51

Torbjörn Wiberg är vd på Solnaberg.

Catella har bildat fastighetsbolaget Solnaberg Property AB och sålt till 275 av sina kapitalförvaltningskunder. Bolaget har i sin tur köpt fastigheten Bladet 3 i Solna från CapMan Real Estate för 858 miljoner kronor, vilket motsvarar en yield om 5,7 procent. Vd för det nybildade bolaget är Torbjörn Wiberg


Ämnen i artikeln:

CatellaCapManTorbjörn Wiberg

Catella har bildat fastighetsbolaget Solnaberg Property AB och sålt till 275 av sina kapitalförvaltningskunder. Bolaget har i sin tur köpt fastigheten Bladet 3 i Solna från CapMan Real Estate för 858 miljoner kronor, vilket motsvarar en yield om 5,7 procent. Vd för det nybildade bolaget är Torbjörn Wiberg som för en tid sedan lämnade jobbet som chef för Folksam Fastigheter. Solnaberg Property som är ett enfastighetsbolag, en så kallad SPV, kommer att noteras på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North under hösten.

Enligt ett pressmeddelande från Catella är den förvärvade fastigheten attraktivt belägen i Solna. Den omfattar en yta om 31 325 kvadratmeter kontor samt ett garage och största hyresgästen är If Skadeförsäkring.

Catella Corporate Finance var finansiell rådgivare i transaktionen och genomförde kapitalanskaffningen, 376 miljoner, i samabete med Catella Bank. Martin Malhotra, ansvarig projektledare hos Catella Corporate Finance säger i en kommentar till Fastighetsnytt.

– Vi ser ett fortsatt stort intresse för balanserade produkter som har förutsättningar att ge god löpande avkastning till aktieägarna. Solnaberg Property AB har genomfört fastighetsförvärvet parallellt med en kapitalanskaffning och Catella har vid sidan om stamaktieemissionen arrangerat finansiering av förvärvet via banklån. Genom detta har bolaget erhållit attraktiv finansiering.” säger Martin Malhotra, ansvarig projektledare på Catella.

Intresset för det nya bolaget var stort och emissionen fick stängas i förtid, enligt uppgift.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.