Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Tobin drog sig ur i Uppsala – Vincero köper

Publicerad: 24 september 2019, 12:09

“Vi har inte tagit hänsyn till vad det var för prislapp innan”, säger Robin Rutili, vd på Vincero till Fastighetsnytt om köpet i Uppsala.


Ämnen i artikeln:

Vincero FastigheterRegion UppsalaTobin Properties

Efter Tobin-haveriet, nu säljer Region Uppsala till Vincero istället. Men en fastighet har lyfts ur affären och prislappen skrivits ner rejält.

Det är två fastigheter på Nedre Slottsgatan intill Uppsala Slott som Region Uppsala säljer till Vincero för en köpeskilling på 82,8 miljoner kronor, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Det var förra hösten som det var det klart med en försäljning av de centralt belägna kontors- och bostadsfastigheterna till Tobin Properties AB för 225 miljoner kronor – då Tobin plötsligt drog sig ur.

Nya köpare

Uppsalas fastighetsdirektör Thomas Thunblom kommenterar affären i ett pressmeddelande.

– Detta representerar vad marknaden i nuläget är villig att betala. Vi har annonserat både lokalt och rikstäckande, och detta är det enskilt högsta budet, säger Thomas Thunblom.

Förvärvet avser fastigheterna Fjärdingen 27:5 samt 27:6 och omfattar cirka 3 200 kvadratmeter kontor samt ett bostadshus om 1 650 kvadratmeter.

Moderna kontor

Vincero har för avsikt att modernisera kontorslokalerna och erbjuda attraktiva lokaler i unika kvarter nedanför slottet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Uthyrningen av lokalerna kommer påbörjas under hösten.

– Det är extra kul att i Uppsalas anda av innovation och tradition kunna erbjuda kombinationen av moderna och flexibla kontorslokaler i en kulturhistoriskt anrik miljö för Uppsalas växande kontorsmarknad, säger Robin Rutili, vd på Vincero.

Han utvecklar för Fastighetsnytt att bostadshuset ska tas om hand i enlighet med traditionell fastighetsförvaltning.

– Vi månar om våra fastigheter och låter aldrig någonting bara vara som det är, säger Robin Rutili till Fastighetsnytt.

Tobin var på väg att köpa de här två fastigheterna plus ytterligare en för 225 miljoner kronor. Ni får köpa två för den betydligt lägre prislappen 82,5 miljoner kronor. Vad säger du om prislappen?

– Vi har inte tagit hänsyn till vad det var för prislapp innan i och med att det ytterligare en fastighet då. Dessutom har vi ingen aning om vad Tobin hade för plan eller gjorde för bedömning. Uppenbarligen har vårt erbjudande genererat högsta pris den här gången, säger Robin Rutili till Fastighetsnytt.

I affären var Svefa rådgivare åt Region Uppsala.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.