måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Titania förvärvar söder om Stockholm – vill bygga bostäder

Publicerad: 28 februari 2023, 13:03

Till vänster Wojciech Wondell, COO på Titania. Till höger den aktuella fastigheten.

Titania har förvärvat en fastighet i Ösmo utanför Nynäshamn för 20 miljoner. Där planerar bolaget att bygga bostäder i ett senare skede.

Ämnen i artikeln:

SvepetTitaniaNynäshamn

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det framgår av ett pressmeddelande.

På måndagen meddelade Titania att man förvärvat bostadsmodulproducenten New Living (tidigare Junior Living). I dag var det dags för bolaget att presentera ännu ett förvärv, den här gången av en fastighet:

Den 28 februari tillträdde Titania fastigheten Hallängen 5 i centrala Ösmo utanför Nynäshamn söder om Stockholm. Affären skedde via ett bolagsförvärv där säljaren Priskrossaren AB således övergår i Titanias ägo. Köpeskillingen uppgår till 20 miljoner kronor och Titania skriver i pressmeddelandet att förvärvet finansierades med eget kapital.

Läs också: Titanias bostadsprojekt i Botkyrka stoppas av domstolen – "En besvikelse"

Hyresgäster i fastigheten idag är en lågprisbutik, ett apotek, en pizzeria och utarrenderad mark. Det årliga hyresvärdet uppgår till 1,8 miljoner kronor.

Fastigheten ingår som en del av en första etapp inom detaljplaneområdet för centrala Ösmo där Titania har ett ankarbyggherreavtal med Nynäshamns kommun. I och med förvärvet av Hallängen 5 har Titania möjlighet att uppföra 4 500 kvadratmeter ljus BTA bostäder.

– Vi ser positivt på utvecklingen av Ösmo centrum och vet att det idag finns en stor efterfrågan på stationsnära bostäder och centrumverksamheter. Vår vision är att skapa en trygg trädgårdsstad som stärker upp de centrala kopplingarna mellan befintlig och nytt. Förvärvet idag ger oss full rådighet över en central del i utvecklingsområdet samtidigt som vi under planprocessen har ett bra kassaflöde från befintliga verksamheter, säger Wojciech Wondell, COO på Titania, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev