söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Sydsvenska Hem köper för 109 miljoner i centrala Helsingborg

Publicerad: 19 april 2022, 12:34

Minerva 14 ligger i Helsingborgs utbildningskvarter Minerva som har en lång tradition av undervisning. Foto: Google maps

Sydsvenska Hem förvärvar centralt belägna Minerva 14 i Helsingborg. Fastigheten har en uthyrningsbar yta på cirka 3 200 kvadratmeter och har bygglov för skola.

Ämnen i artikeln:

SvepetSydsvenska HemHelsingborg

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Fastigheten säljs via en aktiebolagstransaktion och köpeskillingen för aktierna är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 109 miljoner kronor, skriver Sydsvenska Hem i ett pressmeddelande. 

De största hyresgästerna är gymnasieskolorna Thorén Innovation School och Campeon. I fastigheten finns även tre bostadslägenheter.  

Läs mer: Bohild Fastigheter förvärvar för 230 mkr i Sydsverige 

Sydsvenska Hem tillträder fastigheten i början av maj 2022.

– Bolaget avyttrade nyligen fastigheten Ridskolan i Helsingborg och återinvesterar nu delar av likviden i en fastighet som ger högre avkastning, kommenterar Gustav Adielsson, vd i Sydsvenska Hem.

Kvarteret Minerva ligger vid Landborgsbranten i Helsingborg längs Södra Storgatan, en av stadens viktigaste genomfartsleder. Kvarterets namn, efter bildningens, vetenskapens och konstens skyddsgudinna Minerva, kommer av att det funnits en lång tradition av undervisning i kvarteret. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev