onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Sydkoreanskt miljardköp i Helsingfors

Publicerad: 31 januari 2020, 09:17

OP-fastigheten i Vallila. Foto: Varma

Två sydkoreanska investerarbolag och finländska Varma köper OP-koncernens högkvarter i Vallila, Helsingfors.

Ämnen i artikeln:

FinlandHelsingforsVarma

Två sydkoreanska investerarbolag och finländska Varma köper OP-högkvarteret i Vallila, Helsingfors. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bankkoncernen OP säljer fastigheten för 480 miljoner euro och sitter kvar i lokalerna åtminstone fram tills det långsiktiga hyresavtalet löper ut.

– Långsiktiga hyresintäkter passar vår fastighetsportfölj väl i dagens nollränteläge, säger Ilkka Tomperi, investeringschef på Varma i en presskommentar.

Varma investerar i fastigheter både direkt och genom fonder.

– Vi har förvärvat flera kontors- och detaljhandelsfastigheter i Europa, till exempel Taunus Turm Tower i Frankfurt och Skärholmen Centrum i Stockholm, genom den här typen av saminvesteringar, säger Tomperi.

Nytt partnerskap

Danny Kim, AIP Asset Management i Soul, samordnar gruppen av koreanska investerare på NH Investment & Securities och Shinhan Investment Corp. Han kommenterar affären i så här:

– Våra finländska partners på Varma och Avant Capital Partners känner till den lokala marknaden väl och är kunniga operativa partners i transaktionen. Vi ser fram emot vårt partnerskap de kommande åren.

OP-kvarteret färdigställdes 2017 och fastigheten har en yta på 74 150 kvadratmeter med arbetsplatser för 6 000 personer. Förutom OP Financial Group huserar skatteförvaltningen i lokalerna.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev