måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Swedavia säljer till Bockasjö

Publicerad: 17 september 2019, 07:13

Logistics Park 1 i Airport City Göteborg. Visionsbild: Arkitekterna Krook & Tjäder.

Swedavia säljer sin andel på 50 procent i Landvetter Logistik Center till  Bockasjö som äger hälften av aktierna sedan tidigare.

Ämnen i artikeln:

LandvetterBockasjöSwedavia

Swedavia säljer sin andel på 50 procent i Landvetter Logistik Center till  Bockasjö som äger hälften av aktierna sedan tidigare.

Swedavia realiserar därmed en reavinst uppgående till totalt cirka 100 miljoner kronor från engagemanget i Landvetter Logistik Center.

Swedavia och Bockasjö bildade Landvetter Logistik Center 2015 för att utveckla logistikfastigheter vid Göteborg Landvetter Airport. Tre logistikfastigheter har uppförts och samtliga ytor på cirka 90 000 kvadratmeter är uthyrda.

– Den första logistikparken vid Göteborg Landvetter Airport är nu färdigetablerad, vilket är en viktig milstolpe som bekräftar potentialen i vår satsning på Airport City Göteborg. Försäljningen är ännu ett exempel på vår framgångsrika strategi att genom fastighetsutveckling skapa värden för att återinvestera i våra flygplatsers konkurrenskraft, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

En av de tre logistikfastigheterna avyttrades till Bockasjö i augusti i år. Reavinsten från försäljningen av Swedavias andel i bolaget uppgår till cirka 80 miljoner kronor och cirka 20 miljoner kronor från försäljningen av logistikfastigheten.

Överlåtelsen till Bockasjö ägde rum den 13 september.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev