Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Swedavia säljer byggrätter på Landvetter - öppnar ny logistikpark

Publicerad: 18 oktober 2021, 11:12

Visionsbild över framtida Göteborg Landvetter Airport.

Foto: Visionsbild: Krook & Tjäder

Swedavias säljer inom ramen för den framväxande flygplatsstaden Airport City Göteborg de sista byggrätterna på det nuvarande logistikområdet. Samtidigt påbörjas arbetet med en andra logistikpark för att bemöta den stora efterfrågan.


Ämnen i artikeln:

SwedaviaGöteborgLandvetterlogistikfastigheter

Den nya logistikparken blir till ytan dubbelt så stor som den befintliga, Logstic Park 1. Parken har en markyta på cirka 700 000 kvadratmeter och är placerad på flygplatsens västra sida. Detaljplanearbetet kommer att starta under 2022 och målet är att den första byggnaden ska stå klar under år 2025. Totalt planeras för 350 000 kvadratmeter lager- och logistikanläggningar.

Läs även: Logistik sticker ut på ”världens mest likvida fastighetsmarknad” 

– Vi ser nu en snabb framväxt av ett nytt nav för transport och logistik vid flygplatsen. De logistikfastigheter som nu planeras för kommer att ligga lättillgängligt och välexponerat vid infarten till Göteborg Landvetter Airport, säger Stefan Stenberg, vd för Swedavia Real Estate i ett pressmeddelande. 

Försäljningen av byggrätterna på den befintliga logistikparken Nordiska Galleriet Properties omfattar tre markägande bolag, med ett underliggande fastighetsvärde på omkring 17 miljoner kronor. 

Läs även: Transaktionsrekord i sikte för 2021: ”I den bästa av världar” 

 

Ellen Hellström

Reporter

ellen.hellstrom@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.