Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Sweco avser köpa Grontmij

Publicerad: 1 juni 2015, 04:53

Sweco har för avsikt att köpa upp holländska teknikkonsultföretaget Grontmij som sedan länge har en lokal närvaro i Sverige. Det kommande uppköpserbjudandet kommer att stödjas, och rekommenderas, av större aktieägare i det holländska bolaget, med 45 procent av kapitalet, samt stöds av Swecos största ägare.


Ämnen i artikeln:

GrontmijSweco

Sweco har för avsikt att köpa upp holländska teknikkonsultföretaget Grontmij som sedan länge har en lokal närvaro i Sverige. Det kommande uppköpserbjudandet kommer att stödjas, och rekommenderas, av större aktieägare i det holländska bolaget, med 45 procent av kapitalet, samt stöds av Swecos största ägare. Vidare rekommenderar Grontmijs ledning uppköpserbjudandet.

I ett gemensamt marknadsmeddelande från de två bolagen skriver man att bolagen får starka synergieffekter genom en sammanslagning och att det sammanslagna bolaget kommer att utgöra en i det närmaste perfekt geografisk kombination. Enligt de två bolagen utgör man tillsammans Europas ledande teknikkonsult.

Det sammanslagna företaget kommer att ha en årligt omsättning på 1,7 miljarder euro och cirka 14 500 medarbetare.

Uppköpsbudet innebär att Grontmijs aktieägare erhåller 1,84 euro och 0,22195 nyemitterade B-aktier i Sweco vilket innebär att givet fredagens stängningskurs så betalar man 214 miljoner euro för Grontmij.

Sverrir Thór

Källa: Marknadsmeddelande från Sweco och Grontmij

Ämnen i artikeln:

GrontmijSweco

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.