Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Sviterna efter Boultbee

Publicerad: 4 Oktober 2012, 11:23

2007 sålde Stockholms stad 10 köpcentrum till brittiska Boultbee för 10,4 miljarder kronor. Två år efter att de tvingats lämna är flera förortscentrum stadda i förfall.


Ämnen i artikeln:

BoultbeeStockholms stad

Det skriver Svenska Dagbladet (SvD) som tagit del av slutsatserna av en rapport där forskare från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet studerat fem centrum i affären.

– Det har saknats ett tydligt ansvar för samhällsutvecklingen sedan centrumen fick privata ägare. Det har även påverkat lokalsamhällena negativt, säger Johanna Lindblad, biträdande forskare i företagsekonomi, till SvD.

SvD skriver vidare att enligt forskarna så lämnade staden över ansvaret för samhällsutvecklingen på Boultbee vid försäljningen, som å sin sida visade upp ambitiösa planer för upprustning som sedan aldrig blev av. Mycket av de negativa effekterna av affären hade kunnat förhindras, om Stockholms stad hade skrivit in åtagandena i kontraktet.

Läs SvD:s artikel

Redaktionen

Källa: SvD

Ämnen i artikeln:

BoultbeeStockholms stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.