Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Sverige den mest aktiva marknaden

Publicerad: 7 februari 2014, 16:49

Helsingfors, en av de investeringsorter som Aberdeen är engagerade i.

Sverige noterade 14 affärer i storleksklassen 100 miljoner kronor och uppåt i januari.


Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterAreimCarlyle GroupPangea Property Partners

Sverige var den mest aktiva fastighetsmarknaden i Norden i januari, sett till transaktionsvolym. Sammanlagt noterade man 14 affärer i storleksklassen 100 miljoner kronor och uppåt i Sverige varav den största var Klöverns avsiktsförklaring att köpa Globen.

Det framgår av en sammanställning Pangea Property Partners har gjort i sin månadsrapport The Nordic Property Market – Monthly Update.

Sammanlagt noterade man 14 affärer i storleksklassen 100 miljoner kronor och uppåt i Sverige varav den största var Klöverns avsiktsförklaring att köpa Globen från The Carlyle Group för cirka 3,8 miljarder kronor. Bland andra större affärer kan Areims köp av Trygg-Hansas huvudkontor noteras samt Uppsala kommuns köp av Ulleråker-området. Transaktionsvolymen i Sverige i januari uppskattas till 10,6 miljarder kronor av Pangea.

I en kommentar till Fastighetsnytt säger Mikael Söderlundh, analyschef och partner på Pangea, att januari ofta är den lugnaste månaden på transaktionsmarknaden i Sverige och att den stora transaktionsvolymen förklaras av att det är affärer som inte blev klara i december och trillade över i januari.

Den mest aktiva marknaden sett till antal transaktioner var Danmark. Där noterades 24 transaktioner och den totala volymen var 182 miljoner euro.  I Norge nådde man en volym på 175 miljoner euro. Notera att när det gäller övriga Norden tar Pangea med alla transaktioner större än 5 miljoner euro.

Enligt KTI uppgick transaktionsvolymen i Finland till drygt 100 miljoner euro

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.