Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Svenska Handelsfastigheter köper i Växjö

Publicerad: 15 maj 2017, 09:21

Grand Samarkand i Växjö.

Svenska Handelsfastigheter förvärvar två handelsfastigheter vid handelsplatsen Grand Samarkand i Växjö av ett danskt kommanditsällskap. Totalt omfattar fastigheterna knappt 5 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Ämnen i artikeln:

Svenska HandelsfastigheterVäxjö

Svenska Handelsfastigheter förvärvar två handelsfastigheter vid handelsplatsen Grand Samarkand i Växjö av ett danskt kommanditsällskap. Totalt omfattar fastigheterna knappt 5 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, med ett årligt hyresvärde om sex miljoner kronor.

Köpeskillingen för de två fastigheterna uppgår till 72 miljoner kronor.

Fastigheterna är fullt uthyrda till Rusta respektive Elgiganten. Förvärvet innebär att Växjö tillkommer som ny regional marknad för Svenska Handelsfastigheter, som därmed finns i 42 kommuner runt om i Sverige.

– Vi tycker att Grand Samarkand har en intressant marknadsposition. Nya attraktiva hyresgäster är på väg till handelsplatsen, vilket skapar potential för vidareutveckling i området. Vi ser också positivt på Växjö som kommun och handelsdestination, säger Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter.

Tillträde sker i dag den 15 maj 2017.

Advokatfirman Glimstedt har varit rådgivare i affären.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev