söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Svenska Handelsfastigheter köper butiker av matjätte

Publicerad: 15 maj 2023, 10:54

Jöran Rydberg är transaktionschef på Svenska Handelsfastigheter.

Foto: BARABILD och Janerik Henriksson/TT

Svenska Handelsfastigheter har förvärvat tolv sydsvenska matbutiker av Coop. Det skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


De tolv fastigheter för livsmedelshandel som Svenska Handelsfastigheter köpt ligger i norra Skåne och Blekinge och förvärvas av Coop Syd.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 16 500 kvadratmeter och det årliga hyresvärdet uppgår till 24,6 miljoner kronor inklusive tillägg. Fastigheterna är fullt uthyrda varav 95 procent hyrs av matjätten själv i tio år från tillträdet.

Läs också: Dagligvarufastigheter mot strömmen i krisen: ”Gäller att jobba med förtroende”

– Dagligvarubutikerna ligger i strategiskt bra mikrolägen för detaljhandel nära bostadsområden med bra kommunikationer. Det är ett samlat bestånd med en stabil hyresgäst vilket gör att det passar väl in i vår portfölj med dess långsiktiga horisont. Vi ser även förvärvet som en del i vårt samarbete med Coop Syd och i deras fortsatta utveckling och expansion, kommenterar Jöran Rydberg, transaktionschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Bolaget skriver i pressmeddelandet att det aktuella förvärvet gör att andelen livsmedelshandel ökar från 53 till 54 procent av Svenska Handelsfastigheters totala portfölj.

Rådgivare till köparen vad Wigge & Partners och Cronholm & Partners och KPMG var rådgivare till säljaren.

Läs också: Experterna trendspanar: Så kommer marknaden utvecklas

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev