Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Svensk version av BREEAM godkänd

Publicerad: 19 juni 2012, 05:45

Den svenska versionen BREEAM-SE av miljöcertifieringssystemet BREEAM Commercial är nu godkänd av BRE Global i England.


Ämnen i artikeln:

SGBC

Systemet används för att certifiera kommersiella kontor och handelsfastighet. Det från början engelska systemet har under nästan två års bearbetats av medlemmar i SGBC och anpassats till svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Kraven är ungefär desamma i den svenska som i den engelska versionen för att göra internationella jämförelser mellan byggnader möjliga. De största skillnaderna finns inom områdena energianvändning, materialval och inomhusmiljö.
– Intresset för att miljöcertifieras enligt BREEAM-SE är stort och i dagsläget är det flera projekt som väntar på att certifieras enligt denna metod, säger Jonny Hellman, BREEAM Manager vid Sweden Green Building Council.

Manualen för BREEAM-SE färdigställs nu omgående och översätts till svenska. Den kommer därefter att läggas ut för remiss bland medlemmarna och även testas i pilotstudier. Med början efter sommaren kommer Sweden Green Building Council starta utbildningen av Assessorer som kan certifiera efter den svenska manualen.

En längre intervju med Jonny Hellman finns att läsa i
Fastighetsnytt nummer 6, 2011.
Du hittar den här

Redaktionen

Källa: Sweden Green Building Council

Ämnen i artikeln:

SGBC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.