fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Svensk investerare i miljardaffär – förvärvar 13 fastigheter i Finland

Publicerad: 20 december 2022, 07:55

Infranode förvärvar 13 samhällsfastigheter i finska Jyväskylä för motsvarande 928 miljoner kronor. Till höger Niikka Liimatainen, Investment Manager och Country Lead på Infranode.

Den svenska investeraren Infranode har förvärvat 13 samhällsfastigheter i Finland till ett värde av motsvarande 928 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetCatella

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Fastigheterna ligger i Jyväskylä i mellersta Finland och förvärvas av Jyväskylä stad för 84 miljoner euro vilket motsvarar cirka 928 miljoner svenska kronor. Det rör sig om två vårdcentraler, fem handikappvårdsenheter, fem ungdoms- och barnskyddsanläggningar och en äldreomsorgsenhet.

Total uthyrningsbar yta är 36 000 kvadratmeter.

Läs mer: Avmattning väntar för samhällsfastigheter

Förvärvet är kopplat till en pågående omorganisation av ansvaret för hälsa och socialtjänst från kommunal till regional nivå i Finland. Förändringen träder i kraft den 1 januari 2023.

Catella var rådgivare till Jyväskylä stad.

I ett pressmeddelande skriver Infranode att investeraren ser framtida möjligheter i den nordiska välfärdssektorn. I Finland drivs detta specifikt av ovan nämnda omorganisation inom hälsa och socialtjänst.

Läs mer: Hemsö förvärvar fastigheter i Finland för 93 miljoner

– Långsiktiga investeringar i tillgångar som är avgörande för samhället är kärnan i Infranodes expertis. Jyväskylä-portföljen utgör en väsentlig del av det regionala nätverket för social- och hälsovårdstjänster, och vi ser fram emot att tillhandahålla funktionella lokaler för lokala användares och befolkningens behov med ett ansvarsfullt och hållbart tillvägagångssätt, säger Niikka Liimatainen, Investment Manager och Country Lead Finland på Infranode.

Infranode är en nordisk investerare baserad i Sverige som investerar i energi, förnybar energi, digital infrastruktur, transport och välfärd. Infranode har tillgångar till ett värde av motsvarande 18 miljarder svenska kronor under förvaltning.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev