lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Svefa köper Set up – ska bli marknadsledande inom rådgivning

Publicerad: 8 februari 2023, 05:55

Johan Signer, grundare Set Up, och Mikael Lundström, vd och koncernchef Svefa.

Svefa fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning inom hyresgästrådgivning och strategiskt affärsstöd genom Svefa Partners förvärv av hyresgästrådgivaren Set Up. Men bolaget stoppar inte där: "Vi har en hel del andra diskussioner i gång", säger vd:n Mikael Lundström till Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

SvepetSvefaMikael Lundström

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Svefa ökar sitt erbjudande inom hyresgästrådgivning genom förvärvet av 70-miljonersbolaget Set up. Affären blev klar på tisdagskvällen:

– Vi har fört diskussioner jag och Johan Signer [Set up:s grundare] redan innan pandemin men det är först nu som vi tar affären i mål, säger Svefas vd Mikael Lundström till Fastighetsnytt.

Set Up, som erbjuder specialistkompetens inom rådgivning, projektledning och säkerhet, kommer även fortsättningsvis att vara ett fristående bolag.

Målet med förvärvet, uppger Svefa, är att bli den marknadsledande aktören inom hyresgästrådgivning och projektledning.

Läs mer: Därför avvaktar Christian Ringnes med köpen

– Vi ser en ökad efterfrågan på hyresgästrådgivning. Många bolag ser över sina kontorsytor och önskar rådgivning kring omställningsresan, säger Lundström som även berättar för Fastighetsnytt att Svefa inte tänker vila på lagrarna efter förvärvet.

– Vi har en hel del andra diskussioner igång. Men den senaste gäller ett annat område.

Läs även: Experterna om marknaden 2023 – segment för segment

I och med förvärvet når Svefa, tillsammans med Set Up, en budgeterad årlig omsättning om 450 miljoner kronor 2023.

Svefa Partners ägs av Broviken tillsammans med ledning och medarbetare inom Svefa, Set Up och Värderingsdata.

Set Up har sedan starten 2010 haft en snabb tillväxt. De har bland annat fått utmärkelsen Di Gasell fyra år i rad. Bolaget har cirka 40 anställda och kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer: Bostads(mar)drömmen: ”Som att servera öl i en vinbar”

Set Up har kunder både inom offentlig och privat sektor och har de senaste åren varit rådgivare och projektledare i Sveriges största kommersiella kontorsprojekt.

– Vi är glada över partnerskapet med Svefa och ser mycket fram emot vår fortsatta tillväxtresa tillsammans. Med Svefa Partners och Broviken som nya ägare till Set Up får vi rätt förutsättningar för att ta nästa steg och fortsätta att utvecklas, säger Johan Signer, vd Set Up, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev