Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SveaReal i storaffär med huvudägaren

Publicerad: 20 december 2012, 15:35

BO:X – Pentagonen i Kungens Kurva är en av fastigheterna i transaktionen.

SveaReal förvärvar i en bolagstransaktion fem fastigheter i Stockholmsområdet, en affär på cirka 2,5 miljarder kronor. Säljare är norska Fortin AS, SveaReals huvudägare, och affären omfattar Fortins svenska fastighetsbestånd. Fortin har under 2012 ökat sin ägarandel i SveaReal från 40 procent till 78 procent, vilket uppnås genom transaktionen.

Ämnen i artikeln:

Sveareal

SveaReal förvärvar i en bolagstransaktion fem fastigheter i Stockholmsområdet, en affär på cirka 2,5 miljarder kronor. Säljare är norska Fortin AS, SveaReals huvudägare, och affären omfattar Fortins svenska fastighetsbestånd. Fortin har under 2012 ökat sin ägarandel i SveaReal från 40 procent till 78 procent, vilket uppnås genom transaktionen.

Affären omfattar kontor, hotell och handel, med total lokalyta om 145 000 kvadratmeter och innebär att SveaReals fastighetsbestånd ökar från 705 000 kvadratmeter till 850 000 kvadratmeter, vilket ger ett totalt marknadsvärde om 7 miljarder kronor.
– Expansionen är en tydlig satsning på att bygga vidare på SveaReal som en stark svensk fastighetsaktör med inriktning på kontor och logistik i mellersta och södra Sverige. Vi tar ett strategiskt kliv mot en större andel kontorsfastigheter på en av Sveriges starkaste marknader vilket minskar andelen logistikfastigheter i vår totala portfölj, säger SveaReals vd Claes Malmkvist.

– Affären är ett medvetet steg för oss och övriga aktieägare att genom en större och starkare aktör skapa förutsättning för likviditet i vår investering i framtiden. Ett SveaReal med ett större fastighetsbestånd, skapar en starkare organisation samt finansiell ställning. Därmed stärks också möjligheterna att möta utmaningar i framtiden, kommenterar Fortins vd, Knut Styrvold.

Rådgivare i affären har varit Pareto Project Finance och DnB Markets.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SveaReal

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev