Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Sveafastigheter säljer 21 fastigheter

Publicerad: 13 Augusti 2012, 11:28

Sveafastigheter Sverige I (”Sveafastigheter”) har tecknat avtal om försäljning av en portfölj bestående av 21 bostadsfastigheter i Sundsvall till HSB Mitt. Fastigheterna avyttras baserat på ett fastighetsvärde om 277 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

HSBSveafastigheter

Fastigheterna är belägna i centrala Sundsvall, Johannedal, Matfors och Njurunda och ingår i tre bolag som gått under samlingsnamnet Nordeken.  Totalt omfattar portföljen 937 lägenheter fördelade på 21 fastigheter i sex delområden. Den uthyrbara arean uppgår totalt till cirka 65 000 kvadratmeter. Fastigheterna avyttras baserat på ett fastighetsvärde om 277 miljoner kronor. Köparen HSB Mitt tillträder fastigheterna 31 augusti.

– Drygt åtta år efter vårt första förvärv känns det tillfredsställande att kunna lämna över ett välförvaltat bostadsbestånd till en krävande köpare som HSB. Efter ännu en framgångsrik exit för vår första fond återstår nu bara tre fastigheter, säger Sveafastigheters vd Simon de Château, i ett pressmeddelande.

Catella Corporate Finance och Kilpatrick Townsend var rådgivare i affären.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Sveafastigheter, HSB

Ämnen i artikeln:

HSBSveafastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.