Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Sveafastigheter förvärvar 32 butiker

Publicerad: 9 september 2013, 05:14

Sveafastigheters tredje fond, Sveafastigheter Fund III, har från CBRE Global Investors förvärvat en portfölj bestående av 32 dagligvarubutiker. Portföljen förvärvas från CBRE Global Investors för ett underliggande fastighetsvärde om cirka 400 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

CBRESveafastigheter

Sveafastigheter Fund III har genomfört förvärvet av fastighetsportföljen tillsammans med Scius Partners. Fastigheterna är små och medelstora dagligvarubutiker inom supermarket- och närbutikssegmentet belägna i mellersta och södra Sverige, Coop och ICA är största hyresgäster.. Portföljen förvärvas från CBRE Global Investors för ett underliggande fastighetsvärde om cirka 400 miljoner kronor.

Den totala uthyrbara arean uppgår till cirka 48 800 kvadratmeter. Målet är att under hösten utöka portföljen genom tilläggsförvärv och skapa en geografiskt diversifierad portfölj med ett långt och stabilt kassaflöde. I Finland äger Sveafastigheter Fund III en motsvarande portfölj med en uthyrbar area om 90 000 kvadratmeter.

– Dagligvaruhandelssegmentet är mycket intressant och vi är nöjda över förvärvet av den här portföljen. Vår målsättning är att under det kommande året öka portföljstorleken genom ytterligare förvärv av fler butiker. Vi är också glada över att kunna genomföra förvärvet med Scius Partners, som vi har haft ett nära samarbete med under en längre tid, säger Johanna Skogestig på Sveafastigheter.

Nordier Property Advisors var säljarens rådgivare. Wistrand Advokatbyrå var köparens legala rådgivare.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Sveafastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev