Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Stororder föranleder ny fabrik för Lindbäcks

Publicerad: 1 Oktober 2014, 13:32

För att möta efterfrågan på industriellt byggda flerbostadshus etablerar byggföretaget Lindbäcks Bygg en ny produktionsenhet i Piteå. För Rikshem ska Lindbäcks de närmaste fem åren bygga 2 500 lägenheter.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigePiteåRikshemLindbäcks bygg

Inom tre år kommer den nya fabriken att stå färdig med en dubbelt så stor produktionskapacitet som företagets nuvarande fabrik. Investeringskostnaden ligger på 350 miljoner kronor.

– Efterfrågan på industriellt byggda flerbostadshus ökar hela tiden och i takt med den har planerna på en ny fabrik vuxit fram. Med den nya fabriken kommer vi att utveckla vår tekniska plattform för att ytterligare öka flexibiliteten och möjligheten att kundanpassa våra produkter, säger Stefan Lindbäck, vd för familjeföretaget Lindbäcks Bygg.

I våras fick företaget sin största order hittills. För Rikshem ska Lindbäcks de närmaste fem åren bygga 2 500 lägenheter, ett avtal som är värt 2,5 miljarder kronor. I företagets nuvarande fabrik i Öjebyn utanför Piteå produceras varje vecka 1 200 kvadratmeter nyckelfärdiga bostäder. Vid den nya fabriken kommer produktionskapaciteten att bli dubbelt så stor.

Företaget kommer att nyanställa cirka 150 personer, rekryteringen kommer att ske först i samband med att fabriken står färdig om cirka tre år. Fabriken kommer att byggas på Haraholmen i Piteå hamn.

­ – Vi har valt att etablera den nya fabriken i Piteå för att behålla vår företagsanda och för att vi fått bra uppbackning från Piteå kommun. Dessutom är närheten till Luleå tekniska universitet oerhört viktig för oss då vi satsar mycket på forskning och utveckling. Dessutom tror vi på en stor synergieffekt mellan våra två fabriker som gör att vi når vårt mål att bli en självlärande organisation, summerar Stefan Lindbäck.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Lindbäcks Bygg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.