torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Stordalen köper företagsbostäder

Publicerad: 1 november 2017, 11:25

Petter Stordalen. Foto: Nordic Choice Hotels.

Petter Stordalens nystartade bolag Strawberry Living AB/AS blir majoritetsägare i Företagsbostäder. “Longstay-trenden där människor söker sig till olika logiformer har vuxit mycket”, säger Stordalen.

Ämnen i artikeln:

FöretagsbostäderPetter StordalenStrawberry Living

Petter Stordalens nystartade bolag Strawberry Living AB/AS blir majoritetsägare i Företagsbostäder.

– Longstay-trenden där människor söker sig till olika logiformer har vuxit mycket de senaste åren och jag vill vara aktiv på den marknaden, säger Petter A Stordalen, i ett pressmeddelande.

Företagsbostäder är störst i Sverige med sina 1 400 möblerade lägenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Helsingborg och Lund. Utvecklingen inom longstay har varit kraftig och spås fortsätta att öka även framöver. Det handlar om möblerade lägenheter som till stor grad nyttjas av företag som har anställda på tillfälliga uppdrag.

– Det här är en marknad som jag tror mycket på. Den kommer öka och det kraftigt och snabbt. Jag vet själv hur svårt det är med boenden till anställda. Bostadsmarknaden är tuff och tillgången av tillgängliga bostäder minimal. Detta samtidigt som företagen växer och människor reser allt mer. Det känns därför väldigt bra att ge sig in på denna marknad och göra vad jag kan för att underlätta för människor och företag.

Bolaget Strawberry Living bildades i oktober och förvärvet av Företagsbostäder från Preservo Holding AB och Charlotte Dellblad AB slutfördes den 26 oktober. Charlotte Dellblad fortsätter som vd och de säljande parterna fortsätter som minoritetsägare i bolaget. Affären är villkorad ett godkännande av Konkurrensverket.

Redaktionen

Fakta om longstay-gästen:
– Projektuppdrag, 1-6 månader.
– Pendling, 3 nätter/vecka.
– Nyanställd, 1 månad i taget i väntan på eget boende.

Varför väljer gästen longstay:
– Känna sig som hemma mitt i stan.
– Laga egen mat.
– Egna saker.
– Lämna kläder och personliga saker.
– Extra jobbstation.
– Tillgängligt alla dagar i veckan.
– Tillgång till jour dygnet runt.

Företagsbostäder:
– 1 400 möblerade lägenheter i cityläge.
– Lägenheter i  Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Helsingborg och Lund.
– Uthyrning per dygn, vecka eller månad.
– Lägenheterna är utrustade med sängkläder, handdukar och ett komplett utrustat kök. Alla lägenheter har också strykjärn, strykbräda och städutrustning. Vissa av lägenheterna har tvättmaskin, andra har tillgång till gemensam tvättstuga. Fri tillgång till internetuppkoppling, tv med grundutbud av kanaler samt stereo.
– Allt från studiolägenheter och 1:or till stora lägenheter på fem rum och kök.

Källa: Strawberry

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev