Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Stordalen investerar i flygplatshotell

Publicerad: 31 januari 2017, 14:15

Nordic Choice Hotels vann kontrakten för två hotell vid Copenhagen Airport. Existerande hotellet på Copenhagen Airport byggs om och kompletteras med ett nytt Comfort Hotel.


Ämnen i artikeln:

Petter StordalenPangea Property PartnersFastighetsmarknaden i SydsverigeNordic Choice Hotels

Den 1 april blir det nuvarande flygplatshotellet ombyggt till ett high-end Clarion Hotel, och samtidigt startar bygget av ett nytt Comfort Hotel med 500 rum och ett 3000 kvadratmeter stort konferenscenter. En investering på närmare 1 miljard norska kronor.

– Copenhagen Airport har i många år önskat sig ett hotell som kan komplettera det existerande high-end-hotellet. Därför är vi glada över att detta avtal också innebär att vi får uppföra och driva ett helt nytt hotell och ett konferenscenter. Det nya hotellet blir ett Comfort Hotel, och därmed kommer vi att driva två hotell som vänder sig till varsina kundgrupper. På det sättet säkrar vi både ett bättre och bredare hotellutbud på flygplatsen, säger Petter A. Stordalen, ägare och styrelseordförande Nordic Choice Hotels.

Petter Stordalens fastighetsbolag Strawberry Fields, får med detta avtal en ägarandel på 40 procent av de två hotellen och konferensanläggningen.

Pangea var rådgivare till Petter Stordalen/Nordic Choice i affären.

Fakta

- Det existerande hotellet på Copenhagen Airport renoveras och byggs om från den 1 april 2017.
- Hotellet döps samtidigt om till “Clarion Hotel Copenhagen Airport”.
- Hotellet kommer att ha 382 rum, 21 möteslokaler och konferensfaciliteter för 500 gäster.
- Det nya Comfort Hotel med 500 rum med tillhörande konferenscenter på 3000 kvadratmeter ska stå färdigt 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.