Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Storägare stuvar om i ALM Equity-innehav

Publicerad: 18 april 2017, 07:23

Illustration: Petter Furå.

Gérard Versteegh som är en av ALM Equitys största ägare och ledamot i bolagets styrelse gjorde på skärtorsdagen en intern omorganisation av hela sitt innehav i bostadsutvecklingsbolaget, både stam- och preferensaktier.


Ämnen i artikeln:

ALM EquityInsynshandel

OBS: Denna nyhet har uppdaterats då ny information kommit fram.

Gérard Versteegh som är en av ALM Equitys största ägare och ledamot i bolagets styrelse gjorde på  skärtorsdagen en intern omorganisation av hela sitt innehav i bostadsutvecklingsbolaget, både stam- och preferensaktier. Enligt ALM Equitys hemsida ägde Versteegh med familj 990 494 stamaktier och 96 272 preferensaktier i bolaget vid årsskiftet och det är just det antal aktier han sålde innan påsk.

I ett e-postmeddelande till Fastighetsnytt förklarar Versteegh att ett till honom närstående bolag har förvärvat alla aktier han sålt.

– I praktiken är mitt personliga ekonomiska intresse i ALM Equity oförändrat, säger Joakim Versteegh.

Försäljningarna ägde enligt Finansinspektionens insynsregister rum i tre sjok, ett om 960 494 stamaktier till kursen 309,2338 kronor, ett om 30 000 stamaktier till kursen 325 kronor och ett om 96 272 preferensaktier till kursen 104,5 kronor. Sammanlagt avyttrade Versteegh således aktier för 316,9 miljoner kronor till det närstående bolaget.

Versteeghs ägarandel i ALM Equity motsvarar 7,94 procent av kapitalet och 9,52 procent av rösterna.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

ALM EquityInsynshandel

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.