Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Storägare säljer 2,3 procent i Corem

Publicerad: 20 december 2016, 09:58

Rutger Arnhult är vd för Klövern.

ABG Sundal Collier har på tisdagsförmiddagen mäklat två stora aktieposter i Corem Property Group, varav den ena skulle kunna betäcknas som en jättepost. Klockan 11:01 mäklade man internt en post om 1,885 miljoner aktier i fastighetsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Rutger ArnhultABG Sundal CollierCorem Property Group

ABG Sundal Collier har på tisdagsförmiddagen mäklat två stora aktieposter i Corem Property Group, varav den ena skulle kunna betäcknas som en jättepost. Klockan 11:01 mäklade man internt en post om 1,885 miljoner aktier i fastighetsbolaget, motsvarande 2,3 procent av kapital och 2,5 procent av röster i bolaget.

Endast åtta av bolagets ägare hade vid kvartalsskiftet så stora innehav i Corem att man skulle kunnat sälja en så stor post, varav fem är institutioner och tre är privatinvestorer. I spetsen av privatinvestorerna går Rutger Arnhult som via sina bolag är störste ägare och nummer två kommer hans bror Urban Terling via bolaget Gårdarike. Ifall någon av bröderna varit på säljsidan i denna affär så lär vi få reda på det inom kort via flaggningar eller anmäld insynshandel.

Aktierna mäklades till kursen 35 kronor per aktie och således har aktier för 66 miljoner kronor bytt ägare. Den andra stora posten, 300 000 aktier (0,4 procent av kapital och röster) mäklades en halvtimme senare, även den till kursen 35 kronor.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.