Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Storägare köpte Acrinovas aktier i Brinova

Publicerad: 26 september 2017, 12:49

Per Johansson, vd för Brinova.

Foto: Tribona.

En av storägarna i Brinova Fastigheter, ER-HO Förvaltnings AB, köpte på måndagen 1 296 776 B-aktier i det sydsvenska fastighetsbolaget. Aktieposten, som motsvarar 1,79 procent av kapitalet i bolaget, köpte man till kursen 13 kronor.


Ämnen i artikeln:

AcrinovaBrinova FastigheterInsynshandel

En av storägarna i Brinova Fastigheter, ER-HO Förvaltnings AB, köpte på måndagen 1 296 776 B-aktier i det sydsvenska fastighetsbolaget. Aktieposten, som motsvarar 1,79 procent av kapitalet i bolaget, köpte man till kursen 13 kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Samma dag sålde Acrinova hela sitt innehav, knappt 1,5 miljoner aktier i bolaget, och med absolut största sannolikhet var det ER-HO som köpte aktierna.

ER-HO är nu Brinovas tredje störste ägare, efter Erik Paulssons holdingbolag Backahill och Balder, och kontrollerar 12,3 procent av rösterna, enligt Holdings. Man har en plats i bolagets styrelse genom Mikael Hofman.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.