Måndag06.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Storägare flaggar för ändrat Hemfosa-innehav

Publicerad: 21 Mars 2014, 11:01

If Skadeförsäkring har flaggat för försäljning av en del av sitt innehav i Hemfosa som introducerades till börsen på fredagen.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

If Skadeförsäkring har flaggat för försäljning av en del av sitt innehav i Hemfosa som introducerades till börsen på fredagen. If var först ut av en rad ägare i Hemfosa som flaggade för ändrat innehav i bolaget på fredagen. De andra var Ikano Invest och Folksam. Dessa sålde aktier som en del av Hemfosas börsintroduktion då endast en del av de aktier som erbjöds institutionella investerare och allmänheten var nyemitterade. Fjärde AP-fonden och Kåpan Pensioner, som även de var ägare av Hemfosa före börsintroduktionen köpte aktier. Samtliga minskade dock sitt procentuella innehav.

Efter introduktionen äger If 2,9 miljoner aktier, motsvarande 5,23 procent av kapital och röster i Hemfosa. Fjärde AP-fonden äger 6 miljoner aktier, 10,7 procent, Kåpan Pensioner äger 4,2 miljoner aktier, 7,4 procent, Ikano Invest äger 3,3 miljoner aktier, 5,9 procent, och Folksam äger 2,2 miljoner aktier, 3,9 procent.

Det framgår av ett flaggningsmeddelanden.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.