Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Storaffär i Göteborg – praktfastighet vid Avenyn byter ägare

Publicerad: 1 oktober 2019, 07:53

Lorensberg 55:15.

En av de största fastigheterna längs Kungsportsavenyn i Göteborg byter ägare. “Vi ämnar inte göra om fastigheten”, uppger Erik Selin, vd på Balder för Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterSkandia Fastigheter

En av de största fastigheterna längs Kungsportsavenyn i Göteborg byter ägare. “Vi ämnar inte göra om fastigheten”, uppger Erik Selin, vd på köparen Balder. I affären ingår även en byggrätt bakom Skandiahuset på Heden.

Det är fastigheten Lorensberg 55:15 på Kungsportsavenyn 24-30 som köpts av Skandia fastigheter av Balder för en okänd summa. Parterna har kommit överens om att inte publicera köpeskillingen.

Fastigheten innehåller hotell, handel och kontor och största hyresgästerna i dag är Scandic, Coop, HM, Kappahl och Intersport.

– Vi ämnar inte göra om fastigheten, uppger Erik Selin, vd på Balder, för Fastighetsnytt.

Fastigheten är miljöcertifierad enligt miljöbyggnad guld och tillträde sker senare i år.

I köpet ingår även en byggrätt bakom Skandiahuset i på Heden som möjliggör byggnation av ca 290 lägenheter omfattande en yta om 23 000 kvadratmeter .

Lorensberg 55:15

- Adress: Kungsportsavenyn 24-30
- Antal Butiker: 11
- Antal kvadratmeter för butiker: 8 600
- Antal p-platser: 480

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.