Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Stockholms stad säljer kontorsfastighet för dubbla värdet

Publicerad: 7 oktober 2019, 07:40

Alsiskan 1 är inringad med rött. Fastigheten ligger alldeles intill Essingeleden vid Kristinebergsmotet.

Foto: Stockholms stad

Stockholms stad köpte fastigheten vid Kristinebergsmotet på Kungsholmen för 17,7 miljoner kronor. När den nu säljs vidare har värdet nära dubblats.


Ämnen i artikeln:

AB Caldestam V

Stockholms stad köpte fastigheten vid Kristinebergsmotet på Kungsholmen för 17,7 miljoner kronor. När den nu säljs vidare har värdet nära dubblats.

Nordvästra Kungsholmen som i dag rymmer en bussdepå och Kristinebergs idrottsplats ska förtätas med cirka 750 nya bostäder, nya kontorskvarter och en idrottsanläggning med tre idrottshallar.

Som en del i projektet säljer Stockholms stad nu en före detta bostadsfastighet precis vid Kristinebergsmotet – Alsiskan 1 – som staden inte längre har någon användning av. Enligt ett tjänsteutlåtande är köpare AB Caldestam V som betalat 32 miljoner kronor för fastigheten.

Ska renoveras

Tio intressenter deltog i en fri budgivning som pågått under våren och Caldestam vann med högsta bud.

“Köparen är ett familjeägt fastighetsbolag som varit verksamma i drygt tre decennier. De äger och förvaltar fastigheter med inriktning kontor-, lager- och industrifastigheter i Stockholms län. Köparen har som tanke att renovera och långsiktigt förvalta fastigheten”, skriver exploateringskontoret i underlaget.

Exploateringskontoret köpte 2011 loss fastigheten av det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem för 17,7 miljoner kronor i samband med att det gjordes om från bostadshus till kontorsfastighet.

Enligt detaljplan får byggnaden inte användas för bostadsändamål på grund av närhet till Essingeleden.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

AB Caldestam V

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.