Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Stenvalvet köper för halv miljard

Publicerad: 22 maj 2017, 06:08

Fastigheten Eldsund 6:6 i Strängnäs.

Fastighets AB Stenvalvet förvärvar fastigheten Eldsund 6:6 i Strängnäs av Vacse AB och etablerar sig därmed på en ny ort. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 520 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

VacseStenvalvet FastigheterSträngnäs

Fastigheten utgör delar av gamla P10-området nordväst om centrala Strängnäs och omfattar ca 30 000 kvadratmeter utbildningslokaler. Största hyresgäst är Strängnäs kommun som disponerar 99 procent av lokalerna, framförallt för sin gymnasieskola.

Förvärvet av fastigheten är en av Stenvalvets största investeringar sedan företaget bildades 2010. Det är också det senaste tillskottet i den växande portföljen av skolfastigheter inom Stenvalvet.

-Strängnäs är en av de orter i Mälardalen som vi sökt investeringsmöjligheter i under en längre tid. Vi hoppas att kommunen skall se Stenvalvet som en naturlig samarbetspart som långsiktig ägare och utvecklare av lokaler för undervisning och omsorg, säger Sara Östmark, Affärsutvecklingschef på Stenvalvet.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.