Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Stenvalvet gör affärer för 650 miljoner

Publicerad: 23 september 2016, 05:45

Foto: Dreamstime.

Stenvalvet har köpt nio fastigheter i Stockholm, Mariestad och Vänersborg. Samtidigt säljer man 14 fastigheter till Ilija Batljans nya bolag.


Ämnen i artikeln:

Stenvalvet FastigheterSBB FastigheterIlija Batljan

I Stockholm förvärvades bland annat tomträtten till Kabelverket 6 i Älvsjö av CapMan. Fastigheten är fullt uthyrd till Internationella Engelska Skolan.

I Mariestad förvärvades fastigheten Länsstyrelsen 1 och i Vänersborg fastigheten Poppeln 7 av Kungsleden. Fastigheterna är uthyrda till Länsstyrelsen i Västra Götaland och Vänersborgs kommun. I förvärvet ingår även sex stycken obebyggda tomter i centrala Vänersborg.

– Förvärven ligger helt i linje med våra långsiktiga mål och stärker vår position och fastighetsportfölj på några av våra prioriterade orter, säger Magnus Edlund, vd.

Samtidigt har Stenvalvet alltså avyttrat 14 fastigheter till Samhällsbyggnadsbolaget. De är fördelade på 13 kommuner.

– För att kunna agera både långsiktigt och kundnära är det viktigt att fastighetsbeståndets geografiska sammansättning medger förvaltning nära våra kunder. Det fastighetsbestånd vi nu säljer har en geografisk spridning som inte medger Stenvalvets omedelbara lokala närvaro vilket vi anser vara viktigt, säger Magnus Edlund.

De sålda fastigheterna ligger i Båstad, Hedemora, Höganäs, Hörby, Klippan, Lima, Orsa, Kivik, Brösarp, Torsby, Särna, Vintrosa och Örkelljunga.

Förvärven och försäljningarna har ett sammanlagt värde om 650 miljoner kronor.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.