måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Stenhus säljer tingsrättsbyggnad till lokal aktör för 200 miljoner

Publicerad: 11 oktober 2022, 17:48

Örnen 4, om över 6 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, ligger vid Stora torget i Karlstad. Största hyresgäst är Domstolsverket. Foto: Randviken

Stenhus tecknar avtal om att avyttra fastigheten Örnen 4 i Karlstad. Försäljningen görs via en bolagsaffär där det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 196 miljoner före avdrag för latent skatt,

Ämnen i artikeln:

Randviken FastigheterElias GeorgiadisKarlstad

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Priset är i linje med det bokförda värdet per Q2 om 197 miljoner kronor, skriver Stenhus i ett pressmeddelande. 

Köpare är Albér Fastigheter, som ingår i en grupp familjeägda fastighetsbolag med stark förankring i Värmland. 

Örnen 4 är belägen på Stora torget i centrala Karlstad och största hyresgäst är Domstolsverket. Fastigheten förvärvades ursprungligen av Randviken i juni 2021 och sedan förvärvet har ett nytt sexårigt grönt hyresavtal tecknats med myndigheten.

Läs mer: Areim förvärvar sex industrifastigheter från Stenhus 

Born Advokater har varit legal rådgivare till Stenhus i denna transaktion.

Den uthyrbara arean uppgår till cirka 6 600 kvadratmeter och den totala årliga hyresintäkten inklusive hyrestillägg är cirka 12 miljoner. 

Försäljningslikviden kommer att användas av Stenhus för att återbetala krediter i syfte att ytterligare stärka Stenhus finansiella ställning och soliditet samt öka Bolagets intjäning per aktie.

Läs mer: Stenhus fyller på ledningsgruppen med Randviken-toppar 

– Vi bedömer att fastigheten är färdigutvecklad och att det nu är rätt läge att lämna över fastigheten till en ny långsiktig ägare. Vi är mycket nöjda över resultatet under innehavsperioden och det känns bra att sälja till en ansvarsfull ägare med lokal förankring, kommenterar Gustaf Segerborg, vice vd Stenhus Fastigheter och tidigare vd för Randviken. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev