Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Stenhus säljer och köper fastigheter – emitterar nya aktier för förvärvet

Publicerad: 6 juli 2022, 20:54

Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter i Norden. Foto: Sterner Stenhus Fastigheter

Stenhus Fastigheter köper fastigheter för 260 miljoner kronor i Västerås, Eskilstuna, Örebro och Borlänge. Samtidigt säljer bolaget fastigheter i Göteborg och i Haninge för 306 miljoner kronor.
– I och med denna affär lämnar Stenhus Göteborg och avyttringen är en del av den renodling av fastighetsbeståndet som Stenhus genomför inför samgåendet med Randviken, säger vd Elias Georgiadis i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Stenhus Fastigheter


Stenhus Fastigheter i Norden AB förvärvar fastigheterna Västerås Likströmmen 3, Eskilstuna Valhalla 2:33, Örebro Karossen 24 samt Borlänge Islingby 22:318, samtliga inom segmentet lager/lätt industri/logistik. 

– Med denna affär stärker vi vårt långsiktiga kassaflöde med en mycket stabil hyresgäst. Vi ökar även vår närvaro i Mälardalen vilket vi ser som mycket positivt, säger vd Elias Georgiadis i ett pressmeddelande.

Den totala uthyrningsbara ytan är 12 704 kvadratmeter och årlig hyresintäkt beräknas till cirka 19,8 miljoner kronor.

Säljare är ett svenskt privat aktiebolag. Förvärvet villkoras dels av finansieringen, men också att bolagen ingår nya hyresavtal med Bilia på minst tio år från Stenhus Fastigheters tillträdesdatum, som beräknas ske under fjärde kvartalet i år. 

Bolaget finansierar en del av köpet genom en nyemission till ett värde av totalt tio miljoner kronor.

Samtidigt har bolaget ingått avtal om att sälja fastigheter för 306 miljoner kronor, vilket är något högre än det bokförda värdet hos bolaget, enligt ett pressmeddelande. Det gäller Göteborgsfastigheterna Backa 27:1, 27:48, 31:1, 31:2, samt tomträtten Backa 866:771 och arrendet Backa 766:723.

Även fastigheten Jordbromalm 2:2 i Haninge ingår i affären.

Fastigheterna ingår inom segmentet lager/lätt industri/logistik, här med Sortera som den största hyresgästen. Totalt omfattas 16 431 kvadratmeter. Det beräknade driftnettot från samtliga fastigheter uppgår till 17,3 miljoner kronor.

Försäljningen är villkorad av finansiering och genomförs som bolagsaffär, med frånträde beräknat under tredje kvartalet i år. Köpare är ett svenskt privat aktiebolag, enligt pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev