Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Stenhus lämnar bud på Maxfastigheter

Publicerad: 3 mars 2021, 15:33

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stenhus Fastigheter lägger ett uppköpsbud på Maxfastigheter. Storägare, som kontrollerar cirka 41,1 procent av aktierna, har accepterat budet från Stenhus.


Ämnen i artikeln:

MaxFastigheterStenhus Fastigheter

Bolagen Investment AB Öresund, Berndt Ivarsson med bolag, PriorNilsson Fonder, familjen Qviberg och Catella Holding AB, med flera som tillsammans kontrollerar cirka 41,1 procent av aktierna och 46,9 procent av teckningsoptionerna, har accepterat budet från Stenhus. 

Läs även: Vem tar vem på börsen?

Erbjudandet värderar varje aktie i MaxFastigheter till 44,40 kronor och varje teckningsoption i till 14,80 kronor. Detta baseras på stängningskursen för Stenhus Fastigheters aktie på First North, den 2 mars 2021. 

Acceptfristen för erbjudandet beräknas starta runt den 12 maj 2021 och avslutas omkring den 9 juni 2021.

Stenhus Fastigheter äger i nuläget inga aktier eller teckningsoptioner i Maxfastigheter.

Läs även: Maxfastigheter slopar utdelning

MaxFastigheter har ett fastighetsbestånd med 59 fastigheter som vid årsskiftet hade ett sammanlagt värde om nästan 2,9 miljarder kronor. Stenhus Fastigheters fastighetsbestånd bestod vid samma tidpunkt av 14 fastigheter med ett värde på 1,6 miljarder kronor. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.