tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Stendörren och Kilenkrysset i bytesaffär

Publicerad: 13 april 2017, 05:26

Foto: Dreamstime.

Stendörren säljer två fastigheter i Rosersberg till Kilenkrysset för 135 miljoner kronor. Samtidigt förvärvar man Kilenkryssets ägande i bolaget Stockholm Väst Logistik i Upplands-Bro, med byggklar mark för lager och logistik.

Ämnen i artikeln:

RosersbergKilenkryssetStendörren FastigheterUpplands-Bro

Stendörren säljer två fastigheter i Rosersberg till Kilenkrysset för 135 miljoner kronor. Samtidigt förvärvar man Kilenkryssets ägande i bolaget Stockholm Väst Logistik i Upplands-Bro, med byggklar mark för lager och logistik för 134 miljoner kronor.

De sålda fastigheterna i Rosersberg omfattar cirka 6 500 kvadratmeter lokaler samt byggrätter motsvarande cirka 14 000 kvadratmeter BTA.

Tillgångarna i det köpta bolaget utgörs av byggklar mark för lager och logistik med ett bedömt marknadsvärde om 134 miljoner kronor. Den preliminära köpeskillingen för de förvärvade aktierna uppgår till 26 miljoner kronor.

– Kilenkrysset expanderar Rosersberg som är en av bolagets kärnmarknader. Kombinationen av kassaflöde i de befintliga husen samt outnyttjade byggrätter ger goda möjligheter att utveckla fastigheterna, säger Jan Persson, Kilenkrysset.

– Samarbetet med Kilenkrysset är fortsatt gott. Deras väsentligen starkare närvaro i Rosersberg ger dock större förutsättning för utveckling av fastigheterna där, varför vi nu säljer, säger Fredrik Brodin, VD Stendörren.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev