Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Stendörren köper logistikfastighet i Södertälje

Publicerad: 2 oktober 2019, 05:25

Rymdhunden 1 byter ägare.

Foto: Croisette

Stendörren köper en logistikfastighet längs järnvägen i Södertälje av en privat ägare. Det planarbete för fastigheten som kommunen startade förra året har avbrutits.


Ämnen i artikeln:

CroisetteStendörren Fastigheter

Stendörren köper en logistikfastighet längs järnvägen i Södertälje.

Det är en privat fastighetsägare som via dotterbolag sålt fastigheten Rymdhunden 1 i Järna i Södertälje kommun till Stendörren Fastigheter. Fastigheten är belägen i tätorten Järna och har en uthyrningsbar area om 5 214 kvadratmeter och en total markareal om 27 670 kvadratmeter.

Fastigheten är fullt uthyrd till Vida Packaging Logistics som har Scania som en stor kund.

Planarbete avbrutet

Croisette Real Estate Partner agerade rådgivare åt säljaren, ett privatägt fastighetsbolag.

Våren 2018 beslutade Södertälje kommun att inleda ett planprogram där Rymdhunden 1 ingår med syfte att möjliggöra en utökning av fastighetsgränsen längs järnvägen och ge en ökad byggrätt med ytterligare 4000 kvadratmeter. Det arbetet har nu avbrutits.

I samma veva köper Stendörren även fastigheten Romberga 23:17 i Enköping med lokalyta för lätt industri och lager.  Det underliggande fastighetsvärdet i transaktionerna uppgår till knappt 87 miljoner kronor.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.