Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Stendörren köper i Köpenhamn - första utlandsförvärvet

Publicerad: 19 november 2021, 14:24

Foto: Stendörren

Stendörren Fastigheter tar klivet in i Köpenhamns marknad med förvärv av industri- och lagerfastigheten Pedersholmparken 10 och 13 i Frederikssund. Affären blir bolagets första utlandsförvärv.


Ämnen i artikeln:

Stendörren FastigheterKöpenhamn

Förvärvet sker till ett överenskommet fastighetsvärde om 100,1 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 135 miljoner svenska kronor. Säljare är privat. 

Läs även: Stendörren vidgar vyerna – etablerar sig i Västsverige

– Vi är mycket glada att kunna fortsätta vår expansion i nya marknader och detta förvärv blir vårt första i den intressanta Köpenhamnsregionen. Vi har följt marknaden en tid och ser att det finns attraktiva affärer här som kan bidra med god avkastning och värdetillväxt. Fastigheten är belägen i ett bra läge, har utvecklingspotential genom tillhörande byggrätter samt är uthyrd till en stark hyresgäst på ett längre hyresavtal.”, säger Erik Ranje, verkställande direktör för Stendörren.

Fastigheten omfattar totalt 9 511 kvadratmeter uthyrningsbar yta och är fullt uthyrd. Tillträde sker den 1 december 2021. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.