Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Stendörren huvudägare till D. Carnegie & Co

Publicerad: 3 september 2013, 07:53

Broadgate Stendörren Fastigheters ägande i bolaget kommer efter inledande nyemissionen att uppgå till 80 procent av aktiekapitalet. En process påbörjas också för att notera bolagets aktier


Ämnen i artikeln:

Stendörren Fastigheter

Aktieägarna i D. Carnegie & Co beslutade på extra bolagsstämma i juli 2013 att bemyndiga styrelsen att besluta om nyemission i bolaget och att samtidigt försöka finna en ny huvudägare till bolaget.

– Ett stort antal bolag anmälde sitt intresse för nyemissionen och vi har nu genomfört en process där vi noga gått igenom de mest intressanta budgivarna. Dessa har fått genomföra en due diligence-process och därefter lämna ett bud för att teckna nyemissionen och därigenom bli ny huvudägare till D. Carnegie & Co, säger Rolf Åbjörnsson, advokat och styrelseordförande i D. Carnegie & Co.

Arbetet med nyemissionen startar direkt och planeras vara genomfört under september. Broadgate Stendörren Fastigheters ägande i bolaget kommer efter att den inledande nyemissionen är genomförd att uppgå till 80 procent av aktiekapitalet.

– Vi valde att ingå avtal med Broadgate Stendörren Fastigheter (Kvalitena AB (publ)) för att de gav ett attraktivt erbjudande, men också för att vi verkligen gillar deras affärsidé och de fastigheter de kommer att föra in i bolaget, avslutar Åbjörnsson.

Styrelsen kommer vidare när den inledande nyemissionen är genomförd föreslå en apportemission riktad till Broadgate Stendörren Fastigheter för att föra in fastigheter till ett värde av omkring 3 miljarder kronor. Som en integrerad del av apportemissionen kommer de befintliga aktieägarna erbjudas att teckna aktier i bolaget till omkring 200 miljoner kronor.

I samband därmed kommer även en process att påbörjas avseende att notera bolagets aktier på NASDAQ OMX First North eller liknande lista.

Savills har varit rådgivare till Stendörren.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande D. Carnegie & Co AB

Ämnen i artikeln:

Stendörren Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.