Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Stena miljardköper i Landskrona

Publicerad: 28 april 2016, 07:47

En del av det köpta beståndet.

Foto: Stena Fastigheter.

Stena Fastigheter förvärvar en portfölj om 1 225 lägenheter i Landskrona av kommunala Landskronahem. Köpeskillingen ligger på cirka en miljard kronor och bostäderna motsvarar drygt 30 procent av Landskronahems bestånd på 4 000 lägenheter.


Ämnen i artikeln:

LandskronaStena FastigheterLandskronahem

Stena Fastigheter Malmö förbinder sig att äga fastigheterna i minst 10 år och att de ska förbli hyresrätter lika länge. Parterna planerar också samarbeta i utvecklingen av Landskrona. Bakgrunden till affären är bland annat att Landskronahems styrelse tidigare har antagit en handlingsplan som innefattar åtgärder för att utveckla och stärka Karlslundsområdet, där en del av fastigheterna i affären ligger.

– Man satsar mycket och vill mycket i Landskrona. Vi är duktiga på områdesutveckling och är en part som kan komma in med andra erfarenheter. Vi vill vara med och arbeta tätt med kommunen i Landskrona, säger Unni Sollbe, vd Stena Fastigheter i Malmö, till Fastighetsnytt.

– Vi är mycket glada över att ha fått den här möjligheten och över att Landskronahem ser oss som en viktig strategisk partner i den fortsatta utvecklingen av staden. Förvärvet som blir vårt första i Landskrona ligger i linje med vår satsning på attraktiva boenden i centrala lägen i de tre storstadsregionerna. Det är också ett av de största förvärven vi gjort i regionen, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

Förutom lägenheterna omfattar köpet även ett LSS-boende.

– Vi känner oss trygga för hyresgästernas räkning och vi har nu resurser så att vi kan fokusera på nästa steg i vår handlingsplan för staden säger Kenneth Håkansson, ordförande Landskronahem.

Tillträdet beräknas ske den 1 september 2016.

Maria Nordlander

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.