Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Starwood och Avara förvärvar i Finland

Publicerad: 2 september 2019, 10:17

Starwood Capital Group förvärvar, i samarbete med Avara AB, en portfölj med 2178 hyreslägenheter i Finland.  Säljare är Ömsesidiga Arbetspensionsförsäkringsbolaget Elo och OP Gruppen.


Starwood Capital Group förvärvar, i samarbete med Avara AB, en portfölj med 2178 hyreslägenheter i Finland. Säljare är Ömsesidiga Arbetspensionsförsäkringsbolaget Elo och OP Gruppen. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över detta partnerskap med Starwood, som ger en stark plattform för tillväxt och möjlighet att skapa ytterligare värde inom portföljen, säger Harri Retkin, Chief Investment Officer på Avara i pressmeddelandet.

Hyreslägenheterna är fördelade på 73 fastigheter och är belägna i 16 städer. Runt 50 procent av portföljen finns i Helsingforsregionen.

Affären markerar Starwood Capital Groups första investering i Finland.

– Den här affären ger våra investerare exponering mot en högkvalitativ hyresrättsportfölj i en marknad som gynnas av strukturella trender för uthyrning. Vi ser framemot att samarbeta med Avara, säger Matthew Parrott, Vice President på Starwood Capital.

Advium Corporate Finance och Pangea Property Partners har agerat finansiella rådgivare åt köparna i transaktionen. White & Case var köparnas juridiska rådgivare.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.