Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Startar upp ny försäljningsprocess i Borås

Publicerad: 28 april 2015, 13:56

På gårdagens styrelsemöte fattade AB Bostäders styrelse beslut om att ge bolagets vd, Sven Liljegren, uppdraget att starta upp en försäljningsprocess omfattande 900 lägenheter.


Ämnen i artikeln:

Borås

Under 2013 arbetade AB Bostäder med en transaktionskonsult för att sälja delar av fastighetsbeståndet. Styrelsens majoritet beslutade dock i november samma år att avsluta processen efter önskemål från kommunstyrelsens dåvarande majoritet.

AB Bostäders styrelse har nu beslutat att ge bolagets vd, Sven Liljegren, uppdraget att starta upp försäljningsprocessen på nytt. Förutsättningarna för försäljningen är att den sker i de bostadsområden där AB Bostäder är en dominerande aktör.

De aktuella kvarteren:

- Famnen (Solvarvsgatan), Hässleholmen
- Reven (Marklandsgatan), Hässleholmen
- Broskskivlingen (Ekängsgatan), Sjöbo

– En försäljning ger AB Bostäder i Borås en stärkt balansräkning och ökar våra möjligheter att delta i olika utvecklingsprojekt i Borås Stad. Vi är och ska fortsatt vara ett av bolagen som förser den växande staden med nya bostäder. Försäljningen gör det nu möjligt för oss att skapa ytterligare nyproducerade lägenheter utöver de 700 som vi tillfört bostadsmarknaden med våra nyproduktioner de sista tio åren, säger Sven Liljegren.

Totalt handlar försäljningen om 900 lägenheter. Detta motsvarar drygt 13 procent av AB Bostäders totala antal hyresrätter i Borås.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande AB Bostäder i Borås

Ämnen i artikeln:

Borås

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.