fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

SSM:s Brommaköp stoppas

Publicerad: 17 december 2018, 07:08

Bild: Riksbanken

SSM:s köp av projektet Bromma Boardwalk för 500 miljoner skrinläggs efter att detaljplanen upphävts av mark- och miljööverdomstolen.


SSM:s köp av projektet Bromma Boardwalk för 500 miljoner skrinläggs efter att detaljplanen upphävts av mark- och miljööverdomstolen. Det meddelar bostadsbyggaren på måndagen.

SSM förvärvade Bromma Boardwalk av Niam V i mars 2017 och strax efter köpet antog Stockholms Kommun detaljplanen, som dock överklagades av boende i området.

Köpeskillingen för projektet uppgick till 500 miljoner kronor, varav SSM redan betalat 10 miljoner kontant. Köpet var dock villkorat av att detaljplanen för projektet skulle vinna laga kraft samt att fastighetsbildningen skulle kunna ske innan den 28 februari 2019.

Mark- och miljööverdomstolen upphävde den 14 december 2018 beslutet att anta detaljplanen för projektet. Därmed kommer villkoren för projektet inte uppfyllas i tid. Det gör att SSM:s skyldighet att fullgöra betalningen av köpeskillingen faller och att Niam ska betala tillbaka kontantdelen, om inte parterna kommer överens om något annat.

SSM har fortsatt dialog med Niam utifrån de nya förutsättningarna för projektet.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev