Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SSM vill sälja Tellus Towers till grundare

Publicerad: 17 februari 2020, 13:15

Foto: SSM

SSM har tecknat en avsiktsförklaring att sälja sin andel i prestigeprojektet Tellus Towers till styrelseledamöterna Ulf Morelius och Ulf Sjöstrand, vilka även är grundare av och storägare i bolaget.

Ämnen i artikeln:

SSMTellus Towers

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


SSM har numera en tydlig fokusering på hyresrättsprojekt med enstaka inslag av bostadsrättsprojekt, samt ett balanserat risktagande i bolagets nyligen antagna femåriga affärsplan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Läs även: Ny plats för Tellus Tower som blir två 

Planerna att sälja Tellus Towers uppges är en följd av fokuseringen. Tellus Towers har cirka 1 200 byggrätter – merparten planerade som bostadsrätter. 

– SSM gör bedömningen, baserat på vår nyligen antagna femåriga affärsplan, att fortsatt utveckling av projektet bör ske av annan aktör, säger SSM:s vd Mattias Lundgren i en presskommentar.

Läs även: SSM flaggar för nyemission - kan ta in 400 miljoner 

Köpare är Clear Real Estate Holding AB, som kontrolleras av Ulf Morelius samt Ulf Sjöstrand.

Tellus Towers är ett framåtriktat projekt för Stockholmsregionen och har potential att skapa ett flerdimensionellt värde för Telefonplan och söderort, skriver SSM. 

Ett eventuellt bindande avtal avseende försäljning av JV-projektet Tellus Towers förutsätter att SSM och dess nuvarande JV-partner Partners Group samt Clear Real Estate Holding AB enas om villkoren för en försäljning. 

SSM avser att återkomma med ytterligare information om den eventuella försäljningen senast när villkoren för försäljningen är överenskomna.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev